Teton Valley Community School

Where Learning Comes to Life

Campus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teton Valley Community School is located two blocks from the center of Victor, Idaho in a quiet residential neighborhood buffered by pastoral fields and gardens. The four acre campus is a dynamic learning environment that includes both indoor and outdoor educational spaces.

The main school building includes the administrative offices, a children’s library, a learning kitchen, and elementary classrooms. This building also serves as a community meeting space. A beautiful 500 square-foot yurt also provides classroom space. The Pre-Kindergarten classes are located in their own building, specifically designed to foster safe exploration and discovery for three through five year olds.

Our students spend a significant amount of time outside in a multi-functional outdoor play space and innovative natural playground. The campus also has an organic garden, green house, chicken coup, and goat barn, which are all maintained by the students as part of our Farm and Garden Program.

Local architect Emma Adkisson and designer Nathan Gray spent the spring of 2009 collaborating with students and faculty at Teton Valley Community School to design smart, safe and sustainable learning spaces for our growing campus in Victor. A series of workshops were held at the school in order to provide hands-on education in architectural design techniques and gain insight into the school’s unique needs for learning spaces.

The resulting master plan and classroom design was submitted to the 2009 Open Architecture Challenge, sponsored by Architecture for Humanity. The Teton Valley Community School design was selected as the top award winner ($50,000 prize) from over 1,000 registered competitors from around the globe.

web solutions : redtopia